img 400 cu 400
Blog  
Șeminee  

Postat in 25 iulie 2016

Cum întreținem un șemineu

Fiecare șemineu are nevoie de întreținere pentru a putea fi folosit pe durată lungă și în condiții optime de funcționare.

Când ne gîndim la întreținerea unui șemineu, este bine să ne gândim la acesta aproape ca la o ființă vie. Ca să facem o paralelă, și focul este cald, în mișcare, consumă și… aduce bucurie întregii familii. Flacăra șemineului intră în căminele noastre pentru a aduce pace, lumină și relaxare pentru întreaga familie, într-un mod natural.

Întreținerea unui șemineu începe de la conștientizarea faptului că focul atinge temperaturi extraordinar de mari. Prin folosirea necorespunzătoare și lipsa atenției pentru modul în care funcționează șemineul, oricând se poate întâmpla să depășim limita de temperatură. Prevenția defecțiunilor prin folosire necorespunzătoare este cea mai bună metodă de întreținere a șemineului.

Recomandăm întotdeauna să citești cu atenție manualul de utilizare înainte de a începe să folosești noul tău șemineu. Așa vei afla mai multe despre anumite aspecte ale șemineului care trebuie să fie verificate constant.

Șemineele pe lemn au o piesă foarte importantă pentru buna funcționare a șemineului, anume, coșul de fum. Recomandam utilizarea unui praf pentru curatirea cosului de fum care se utilizeaza impreuna cu combustibilul si care are si rolul de a imbunatatii procesul de ardere. De asemenea se va efectua si curatarea periodica a cosului de fum de catre personal specializat.

Biosemineul nu necesita efectuarea unui control periodic. In schimb daca apare oriunde la corpul in care se gaseste focarul umezeala de la lichidul care asigura arderea (bioetanol) atunci trebuie anuntata firma producatoare pentru remedierea defectiunii.

În concluzie, reține că atunci când alegi un șemineu, este ca și când ai primi în casă legătura cu natura și cu relaxarea curată. Șemineul oferă cu o întreținere minimă ani întregi de plăcere și comuniune cu familia și prietenii la căldura propriului cămin.

FacebookEmailShare

, , , , ,

Contactați-ne!