FAQ

Întrebări frecvente

Câte tipuri de șemineu există?

Cea mai des întâlnită clasificare a tipurilor de șemineu este șemineul tradițional, termoșemineu și bioșemineu.

(încălzește aproximativ 9 calorifere). Recomandăm ca tipul de șemineu să fie ales în funcție de  spațiu, eficiență și necesități.

Există șeminee cu alt tip de combustibil decât lemnul?

Da, cu peleți, gaz și electric. Zaconex vă recomandă bioșemineele, care funcționează cu bioetanol. Acestea au anumite avantaje comparativ cu șemineele al căror focar folosește ca și combustibil lemnul. Nu necesită coș de fum și spre deosebire de un alt tip de șemineu care nu folosește drept combustibil lemnul și, anume, șemineul electric, bioșemineul oferă o flacără adevărată.

Unde pot plasa un șemineu? Pot plasa un șemineu pe colț? Dar în mijlocul încăperii?

Da, șemineul se poate amplasa pe un perete sau pe colțul format de doi pereți. După o evaluare a spațiului în care șemineul urmează să fie amplasat, luând în considerare și alți factori importanți, precum poziția față de coșul de fum, șemineul se construiește astfel încât să fie adaptat încăperii și condițiilor specifice.

Cât de mari sunt geamurile șemineelor Zaconex?

Dimensiunea geamurilor de la șemineele Zaconex variază între 45 și 80 de cm lățime și 25 și 47 cm înălțime. Avem capacitatea să producem uși pentru orice tip de șemineu deschis care se dorește a fi închis.

Se poate schimba direcția de deschidere a ușii?

În funcție de modelul șemineului, puteți opta pentru o deschidere de ușă a focarului stânga sau dreapta. Pentru detalii, studiați focarele Zaconex sau contactați-ne pentru mai multe informații.