300x300
Blog  
Șeminee  

Postat in 26 octombrie 2016

Evoluția șemineelor cu lemne

Există astăzi mai multe tipuri de șeminee în funcție de combustibil. Cu toate acestea, clasicul șemineu cu lemne se menține chiar și după o istorie de secole printre preferatele tuturor datorită faptului că a evoluat constant împreună cu necesitățile și dorințele clienților.

Indiferent că vorbim despre șeminee sau orice alt tip de produs pe termen lung, principalele criterii de selecție includ în general raportul calitate-preț, funcționalitatea, designul și impactul asupra mediului înconjurător. Din acest punct de vedere, observăm că șemineul cu lemne este performant la toate capitolele, oferind în același timp același stil inconfundabil și clasă oricărui spațiu.

Dacă în timpurile vechi un șemineu era în esență o metodă de încălzire, astăzi principalul factor de alegere a unui șemineu este frumusețea sa. Pentru foarte multe persoane este esențial modul în care un șemineu se potrivește estetic într-o locuință sau spațiu de lucru. Un calorifer, oricât de deosebit ar fi, nu poate concura cu un șemineu la capitolul frumusețe și stil. Așa că producătorii s-au conformat acestei tendințe și oferă șeminee într-o varietate de forme, stiluri și mărimi adaptate spațiului – interior sau exterior.

Un alt avantaj al șemineelor cu lemne pe care nu mulți îl cunosc este faptul că, datorită evoluției sale, astăzi putem vorbi despre o eficiență care poate concura din toate punctele de vedere cu alte surse de încălzire. Prin tehnologiile moderne de proiectare s-a ajuns la o ardere atât de performantă încât acestea depășesc șemineele care folosesc gazul sau electricitatea. Estimările arată că un șemineu cu lemne poate aduce reduceri de până la 40% din factura de încălzire. Dacă vă aflați într-o regiune cu pene dese de curent sau o presiune scăzută a gazelor, un șemineu pe lemne este cu atât mai convenabil, ajutându-vă să mențineți măcar o parte din casă încălzită până la remedierea defecțiunilor din rețea.

Șemineele cu lemne au ținut pasul cu vremurile și astăzi oferă beneficii imposibil de ignorat. Printre acestea este inclusiv faptul că lemnul este una dintre puținele surse regenerabile. Prin natura sa, lemnul nu lasă o amprentă de carbon atât de puternică asupra mediului înconjurător, existând un echilibru între fumul lemnului ars și lemnul în stare naturală, care absoarbe dioxidul de carbon.

În concluzie, chiar dacă achiziția unui șemineu pe lemne este de obicei o decizie luată cu sufletul, este important de știut că și din punct de vedere funcțional aveți toate motivele să vă bucurați de decizia luată și să profitați de toate beneficiile care decurg din evoluția șemineului cu lemne.

FacebookEmailShare

,

Contactați-ne!