07-09-2016
Blog  
Șeminee  

Postat in 12 septembrie 2016

Merită să-ți construiești singur un șemineu?

Cum este mai bine – să construiești un șemineu prin propriile forțe sau să apelezi la o echipă de specialiști? Răspunsul la această întrebare depinde de nivelul tău de cunoștințe și de implicare. Construirea unui șemineu este un proiect complex și ca orice proiect de o asemenea anvergură, necesită un efort inițial de documentare pe care nu îți recomandăm să îl neglijezi.

Ca la orice lucrare importantă, calculează de la bun început că va fi necesar să aloci mult timp familiarizării cu caracteristicile tehnice ale șemineelor și găsirii celor mai bune soluții pentru căminul tău. În caz contrar, încercările tale de a construi în regim propriu un șemineu s-ar putea termina cu refacerea de la zero a lucrării de către o echipă de specialiști. Dacă totuși îți dorești acest lucru, recomandarea noastră este să apelezi la o persoană cu experiență în domeniu care este dispusă să te îndrume.

Dacă îi pasă cu adevărat de lucrarea ta, atunci acest specialist probabil că îți va spune că, în primul rând, contează enorm calitatea materialelor folosite. Șemineul este o investiție pe termen lung, așa că dacă faci o economie acum, poți fi aproape sigur că pe termen lung vei pierde din cauza eficienței scăzute și a întreținerii mai costisitoare. Prin materiale ne referim îndeosebi la focar, cel care dictează randamentul și puterea de încălzire a șemineului, apoi la plăcile izolatoare care mențin căldura în interior și, nu în ultimul rând, la coș.

O greșeală de începător apare la alegerea materialelor din care este construit șemineul. Acestea trebuie să suporte căldura maximă pe care o produce focarul, altfel existând pericolul de deteriorare. Coșul este de asemenea foarte important. Atunci când alegi un model de șemineu, oricât de bun calitativ ar fi acesta, fără un coș de dimensiuni profesioniste poți să te trezești că fumul nu este evacuat și că șemineul nu funcționează.

De aceea, chiar dacă un șemineu pare o construcție fără prea multă tehnologie în spate, este totuși un sistem relativ complicat, care trebuie să respecte anumite reguli. Pentru a le afla, e nevoie fie de o documentare exhaustivă, fie de numeroase experimente suportate din propriul buzunar. Dacă obiectivul tău este să te bucuri cât mai repede și în condiții de siguranță de căldura și atmosfera pe care doar un șemineu ți le poate da, atunci sfatul nostru este să apelezi la Zaconex!

FacebookEmailShare

, , , ,

Contactați-ne!